preskoči na sadržaj

II. osnovna škola Bjelovar

Login
Zastava škole

Grb škole

Gdje smo?

(Street View)

Tražilica
Učionica budućnosti

Geografija u Učionici budućnosti

Kalendar
« Ožujak 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Anketa (mala)
Naučio/la sam čitati:e škola

EKO-ŠKOLA

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
e Dnevnik

Točno vrijeme
Raspored informacija

kliknite na ilustraciju

ISE

Učitelji, počele su edukacije za ISE projekt.

Facebook škole
 
Projekt Drvokod

Produženi boravak učenika
Valentinovo
Ines Trnski / datum: 12. 2. 2021. 13:50

Valentinovo se obilježava 14. veljače. Često se naziva i Danom zaljubljenih jer upravo toga dana slavimo ljubav i darivamo drage osobe. U produženom boravku Valentinovo smo obilježili likovnom radionicom. Motiv naših radova, srce, najpoznatiji je simbol ljubavi. 

Ususret Valentinovu provodili smo različite prigodne aktivnosti. Igrali smo "Valentinovski bingo", čitali priče o ljubavi i prijateljstvu te izrađivali čestitke. 

Učenici 1.a i 1.b razrednog odjela i njihove učiteljice iz produženog boravka, Ivana i Ines, svima od srca žele sretno Valentinovo puno ljubavi! heart


[OPŠIRNIJE]Snježne pahulje
Ines Trnski / datum: 22. 1. 2021. 15:18

Jedne od prvih asocijacija na zimu zasigurno su snijeg i snježne pahulje. Snijeg je česta pojava u zimskim mjesecima. Nakupine snježnih kristala čine pahulje. Kada je temperatura dovoljno niska, snježni kristali otežaju i počnu padati iz oblaka. Njihovim nakupljanjem na tlu nastaje bijeli, snježni pokrivač. 

Učenici su saznali i neke zanimljivosti o pahuljicama. Jedna od njih kaže kako od svih pahulja koje su ikada pale po zemaljskoj kugli niti jedna nije bila ista kao druge. Svaka pahulja je jedinstvenog oblika i strukture. Također, snijeg ne pada svuda po Zemlji, a više od polovice ljudi koji nastanjuju naš planet nisu vidjeli uživo pravi snijeg.

Učenici 1.a i 1.b razrednog odjela, s učiteljicama Ivanom Vučko i Ines Trnski iz produženog boravka, nacrtali su svoje jedinstvene snježne pahulje. Pahulje su crtali bijelom pastelom, a potom vodenim bojama obojili pozadinu. Za efekt mraza na radovima, posipali smo malo soli te je tako nastala zimska čarolija. Zimski ugođaj u razredu upotpunili smo igrokazom „Oblak, pahulje i vjetar“.


[OPŠIRNIJE]Polarni medvjedi
Tihana Marincel Cindrić / datum: 8. 12. 2020. 15:54
Polarni medvjedi

Učenici 1.a i 1.b u Produženom boravku sa svojim učiteljicama, Ines Trnski i Tihanom Marincel Cindrić, izradili su polarne medvjede od novinskog i kolaž-papira.

Saznali su da polarni medvjedi žive na sjevernom polu koji je prekriven vječnim snijegom i ledom te da ih krasi gusto, bijelo krzno koje ih štiti od hladnoće. Također, polarni medvjedi snalažljive su i uporne životinje. Izvrsni su plivači, a ispod površine vode mogu izdržati i više od dvije minute.


[OPŠIRNIJE]Adventski kalendar
Tihana Marincel Cindrić / datum: 30. 11. 2020. 15:34

Stiže nam prosinac, a za mnoge najljepše i najveselije doba godine. Upravo zato su učenici 1.a u Produženom boravku na poticaj učiteljice izradili adventski kalendar kako bi odbrojavali dane do Božića. Kalendar su izradili od kartona i papirnatih rola te ih ukrasili prigodnim ukrasima. U svakoj papirnatoj roli nalazi se poruka i zadatak koji će izvršiti kod kuće ili u Produženom boravku.

Svakodnevnim izvršavanjem tih zadataka i poruka zajednički širimo nadu, mir, ljubav i radost!


[OPŠIRNIJE]Abakus
Vanja Marčeta / datum: 27. 11. 2020. 14:31

Abakus je drevna računaljka podrijetlom iz Azije koju su koristili mnogi stari narodi: Sumerani, Egipćani, Grci i Perzijanci. 

Rad na abakusu je lagan, a potrebno se znanje stječe brzo, na zabavan i razigran način. Srž abakusa je u činjenici što pomoću njega djeca doživljavaju broj kao materijalni predmet, a ne kao apstraktni pojam. Svaki broj, ma koliki bio, može se lako i jednostavno predstaviti određenim rasporedom kuglica/perlica. Pomicanjem perlica djeca ih osjećaju dodirom, vide njihovu boju. Dok razmišljaju o brojevima i matematičkim operacijama, istovremeno angažiraju više osjetila, čime je proces učenja uspješniji.

Stoga su učenici produženoga boravka 1. a i 1. b razreda izradili vlastite abakuse od rola toaletnog papira koje su obojali temperama, a umjesto kuglica/perlica smo se poslužili komadićima plastičnih slamki, kako bi lakše i uspješnije naučili računati u skupu brojeva do 10. 


[OPŠIRNIJE]Izrada računskih gusjenica
Tihana Marincel Cindrić / datum: 26. 11. 2020. 15:56

Didaktičkim materijalom na temelju konkretnog učenike se uvodi u apstraktno što je osobito važno u 1. razredu. Upravo zato su ovaj tjedan učenici 1.a i 1.b u Produženom boravku sa svojim učiteljicama, Vanjom Marčeta i Tihanom Marincel Cindrić, izradili računske gusjenice. 

Naše računske gusjenice imaju deset kuglica i obojane su u dvije različite boje. Kuglice smo izradili od glinamola, obojali ih temperama, a na prvu kuglicu smo nacrtali oči, nos i usta. Računske gusjenice će nam biti svakodnevna pomoć pri zbrajanju i oduzimanje do 10.

Veselimo se računanju i druženju s našim veselim gusjenicama!


[OPŠIRNIJE]Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje
Vanja Marčeta / datum: 17. 11. 2020. 12:46

U srijedu 18. studenoga obilježava se Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Tim povodom učenici produženoga boravka 1. a i 1. b razreda izradili su prigodne likovne radove u spomen na sve stradale civile i branitelje Vukovara, na tužnu obljetnicu pada hrvatskoga grada heroja.

 


[OPŠIRNIJE]Aktivnosti u produženom boravku
Vanja Marčeta / datum: 17. 11. 2020. 12:12

Uz domaće zadaće, uvježbavanje nastavnog sadržaja i likovne radionice, u produženom boravku izrađujemo i vlastite društvene igre, te nerijetko igramo raznovrsne igre kojima razvijamo motoriku, koncentraciju i spretnost. 

Kada nam vremenska prognoza ne dopušta vrijeme provoditi na svježemu zraku, snalazimo se i u razredu. laugh

Učenici produženoga boravka 1. a i 1. b razreda sa svojim su učiteljicama izradili igre poput "Slovarice" (pomoć pri uvježbavanju početnog čitanja i pisanja), društvenu igru "Čovječe ne ljuti se", razne memory kartice i mnoge ostale. 

Trudimo se da nam vrijeme provedeno u produženome boravku bude vrijeme smijeha i veselja, ali ponajprije učenja novih iskustava i zanja. smiley


[OPŠIRNIJE]Jesen u produženom boravku
Ivana Glavinić / datum: 12. 11. 2020. 15:29

Različitim motivima i tehnikama ušetali  smo u jesen.

Obilježili smo njen prvi dan,Dan jabuka,Dan zahvalnosti za plodove zemlje i

Dan kruha.

učenici 1. c razreda i učiteljica Ivana


[OPŠIRNIJE]Rasplesana jesen
Tihana Marincel Cindrić / datum: 6. 11. 2020. 15:45

Jesen je čarobno, mirisno, šareno i rasplesano godišnje doba i upravo zato je motiv i inspiracija mnogih umjetnika. Kao i mnogi umjetnici, tako su i učenici 1.a i 1.b na likovnoj radionici u Produženom boravku temperama prikazali ljepotu jeseni.

U prilogu možete pogledati kako učenici zamišljaju rasplesanu jesen.

Učiteljice: Vanja Marčeta i Tihana Marincel Cindrić


[OPŠIRNIJE]Svi sveti
Vanja Marčeta / datum: 30. 10. 2020. 13:17

Prvi dan mjeseca studenoga obilježavamo kao blagdan Svih svetih. Toga dana pohodimo groblja i prisjećamo se svih koji nisu uz nas te za njih palimo svijeće na grobovima.

Smatra se da svjetlost svijeća koje palimo na blagdan Svih svetih pomaže dušama naći put u Nebesa, stoga su učenici 1. a i 1. b razreda uz pomoć svojih učiteljica produženoga boravka (Tihane Marincel Cindrić i Vanje Marčeta) izradili prigodne svijeće. 


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan štednje
Ivana Glavinić / datum: 27. 10. 2020. 16:19

Učenici 1.c razreda u Produženom boravku obilježili su Svjetski dan štednje.

Za taj dan rezerviran je 31. listopad. Osvjestili smo važnost štednje, izradili  svoje kasice prasice i prigodni plakat.


[OPŠIRNIJE]Svi sveti
Ivana Glavinić / datum: 26. 10. 2020. 16:33

U Produženom boravku PŠ Ždralovi obilježen je blagdan Svih sveti uz izradu tradicionalnih lampaša i crtanjem krizantema. Prisjetili smo se da toga dana obilazimo groblja i mislimo na sve koji nisu uz nas te za njih palimo svijeće na grobovima.


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan jabuka - 20. listopada
Tihana Marincel Cindrić / datum: 20. 10. 2020. 16:00

Učenici 1.a i 1.b u Produženom boravku sa svojim učiteljicama, Vanjom Marčeta i Tihanom Marincel Cindrić, obilježili su Svjetski dan jabuka.

Saznali su da je jabuka kraljica voća, da je puna vitamina i minerala, da je možemo jesti na različite načine i da bismo je trebali jesti što češće jer je korisna za zdravlje.

Osim što su saznali mnogo zanimljivosti, učiteljice su im pročitale slikovnicu Kisela kuća uz koju su se svi zabavili. Nakon toga, učenici su vrijedno izradili ogriske jabuka.

Jedna jabuka na dan – doktor iz kuće van! smiley


[OPŠIRNIJE]Dan zahvalnosti za plodove zemlje
Vanja Marčeta / datum: 14. 10. 2020. 18:00
Bundeve

Učenici 1. a i 1. b razreda u produženom su boravku izrađivali bundeve od papirnatih salveta ususret Danu zahvalnosti za plodove zemlje.


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan zaštite životinja - 4. listopada
Tihana Marincel Cindrić / datum: 5. 10. 2020. 15:16

Učenici 1.a i 1.b u Produženom boravku sa svojim učiteljicama, Vanjom Marčeta i Tihanom Marincel Cindrić, obilježili su Svjetski dan zaštite životinja.

Učenici su vrijeme u Produženom boravku posvetili razgovoru o pravima životinja te ponašanju nas samih prema životinjama. Zaključili su da mi svi volimo i poštujemo životinje. U čast životinjama pročitali smo slikovnicu Jež napušta dom te izradili slike životinja od lišća. 

Svi smo se dobro zabavili!


[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan nenasilja
Vanja Marčeta / datum: 2. 10. 2020. 08:53

Učenici produženoga boravka 1. a i 1. b razreda zajedno su sa svojim učiteljicama Tihanom Marincel Cindrić i Vanjom Marčeta obilježili Međunarodni dan nenasilja koji se obilježava 2. listopada, na rođendan najpoznatijeg "nenasilnika" na svijetu, Mahatme Gandhija.

Zajedničkim smo snagama izradili prigodnu slikovnicu kojom poručujemo svima da je život puno ljepši kada ga ispunimo ljubavlju i prijateljstvom, i to ne samo prema svim ljudima, već i prema životinjama te cijeloj prirodi oko nas. 


[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan starijih osoba- 1. listopada
Ivana Glavinić / datum: 1. 10. 2020. 15:07

1.dan u mjesecu listopadu rezerviran je  za 1. najvažnije osobe u životu svakog djeteta nakon njihovih roditelja, naravno, a to su njihove bake i djedovi.

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba sjetili smo se naših baka i djedova.

Poslušali smo pjesmice i stihove s temom baka i djedova koje su nam dale inspiraciju da i sami  napišemo koji stih.

Moja baka

Moja je baka kao vila,

kada me vidi, raširi krila.

Veselo mi se smije

dok me rukom miluje.

 

 

Djed

Djed je moj snažan ko stroj.

Naučio me je gitaru svirati

i veselo pjevati.

Zajedno zabavljamo baku

svaki dan po mraku.

 

Baka

Moja baka rado peče kolače,

a djed joj pokraj uha glasno žvače.

 

Usput joj kaže:

"Jako te volim,

ti si moje sunce koje rado grlim."

 

 

Brini za starije

Pomozi baki, nazovi djeda.

To je lijepog ponašanja abeceda.

 

Važno je o starijima brinuti.

Dok smo mali bili, oni su nas čuvali.

 

Oni bez poklona nikada ne dođu.

Uvijek su veseli kada k meni pođu.

 

Učenici produženog boravka 1.c razreda

i učiteljica Ivana
 


[OPŠIRNIJE]Dan grada Bjelovara
Ivana Glavinić / datum: 29. 9. 2020. 18:32

Svi građani grada Bjelovara znaju da je 29.9. Dan grada Bjelovara.

Sada to znaju i učenici 1.c razreda koji su u produženom boravku obilježili taj dan tako što su svome gradu poželjeli mnoge lijepe želje i napravili prigodne čestitke jer smo kroz razgovor zaključili da je našem gradu zapravo rođendan.

Dragi grade, sretan rođendan žele ti učenici Produženog boravka iz 1.c razreda i njihova učiteljica Ivana!


[OPŠIRNIJE]Dan grada Bjelovara - 29. rujna
Tihana Marincel Cindrić / datum: 29. 9. 2020. 15:54

Zašto volim Bjelovar

Volim parkove tvoje

i sve njihove boje.

Tvoje je srce paviljon bijeli

uljepšava nam grad cijeli.

Kada dođu ljetni dani

tvoj me bazen uvijek hladi.

Meni nema boljeg grada

voljet ću te uvijek

kao što te volim sada.


Bjelovar

Snažan, hrabar.

Brani se, bori se, slavi.

Ti si naš ponos.

Pobjeda.


Bjelovar

Dragocjen, divan.

Uživa, raduje se, voli.

Ti si naše srce.

Ljubav.


[OPŠIRNIJE]25.9. Dan za zdrave zube
Ivana Glavinić / datum: 25. 9. 2020. 18:48

25.9. 2020. učenici 1.c razreda iz produženog boravka obilježili su Dan za zdrave zube.

Jako je važno prati zube, to svi znamo,a kako bismo to naglasili obilježili smo i taj dan prisjećajući se važnosti održavanja higijene zubi. Pjevali smo prigodne pjesme i razgovarali. Iako nismo zajednički oprali zubiće, iskoristili smo umjesto toga kraljicu voća, jabuku koja je odlična zamjenska četkica za zube. Tako barem kažu stručnjaci,a mi im vjerujemo. Naše smo četkice za zube prikazali tehnikom kolaž papira.


[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan mira - 21. rujna
Tihana Marincel Cindrić / datum: 22. 9. 2020. 13:19
Međunarodni dan mira - pano

Učenici 1.a i 1.b u Produženom boravku sa svojim učiteljicama, Vanjom Marčeta i Tihanom Marincel Cindrić, 21. rujna obilježili su Međunarodni dan mira.              Saznali su da je Međunarodni dan mira, dan nenasilja i prekida neprijateljstva te da je simbol mira bijela golubica. Na poticaj učiteljica vrijedno su izradili prigodne likovne radove kojima šalju mir i prijateljstvo. 😊


[OPŠIRNIJE]Europski dan bez automobila - 22. rujna
Vanja Marčeta / datum: 22. 9. 2020. 13:05
Memory kartice (Europski dan bez automobila)

[OPŠIRNIJE]Dan poštanske marke - 9. rujna
Vanja Marčeta / datum: 9. 9. 2020. 11:42
Poštanske marke (motiv: lik iz najdražeg animiranog filma)

1. dan produženoga boravka - obilježavanje Dana poštanske marke

 


[OPŠIRNIJE]Prvi dan proveden u Produženom boravku
Ivana Glavinić / datum: 8. 9. 2020. 08:56

Na početku smo nove školske godine. Nova poznanstva i novi prijatelji u školi i produženom boravku.

Pred nama je puno truda i napora. Prvi dan smo obilježili pjesmom, plesom,  igrom i upoznavanjem. Tu su i pokloni kako bismo još radosnije zapamtili  ovaj važan dan u životu svakog đaka prvaka.

Dobro mi došli u produženi boravak!

Veselim se što ćemo biti zajedno ove školske godine.

Želim vam još jednom puno uspjeha u učenju i mnogo lijepih trenutaka provedenih u školi.

Vaša učiteljica, Ivana Glavinić

 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju